Les idées diluviennes

Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2006

άνθη αγνώστου ταυτότητας

Cannon Mountain - New Hampshire - U.S.A.
Photobucket - Video and Image Hosting


...για τόσο μόνο, φώς να γεμίζουν οι στιγμές...

--------------------oOo--------------------

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

αύρα

Έρχονται φορές που το σωστό και το λάθος δεν έχουν πια σημασία ή που φαίνονται να γίνονται ένα. Η σκέψη είναι καθάρια όπως και οι πνοές που δε διστάζουν να βάλουν η μια στόχο την άλλη, να μπλεχτούν. Τα ανυπόταχτα θέλω γίνονται χαμογελαστές αέρινες κραυγές. Γίνονται ψεματάκια, κόκκινα μάγουλα, αναστεναγμένες πεταλούδες, ανάγκη. Δεν υπάρχουν συνέπειες ούτε υποσχέσεις, μόνο όρκος ότι νιώθεις υπέροχα. Και γέλιο, πολύ γέλιο. Από την πρώτη ματιά ήξερες πως θες να δώσεις, απλά και άνετα. Άνετα από το πρώτο άγγιγμα. Από εκείνο το main dans la main. Δεν έταξε ουρανό. Δεν έταξες άστρα. Θέλατε να τα περπατήσετε μαζί.

Πάλι χαμογέλασες στη μέση του πρώτου σου φιλιού. Δε διορθώνεσαι.

Πάντα φέυγεις. Το έχει η μοίρα σου. Ζεις για ένα καρδιοχτύπι παραπάνω, για μια στιγμή που άργησε γιατί οι ώρες σας δεν γίνανε μέρες. Γίνανε κύματα. Σας παρέσυραν σαν μπουκάλια χωρίς να σε νοιάζει πού και πότε θα σε βγάλει.

Με τα λόγια του σφιχτά στην παλάμη τρέχει ο νους μακριά από το μαξιλάρι να συναντήσει την αγκαλιά του. Σας φωτογράφισαν οι σκιές που πέφτανε στις σκέπες της Πλάκας και στα πόδια της Ακρόπολης, τα φώτα της Αθήνας, τα τζιτζίκια που σιωπούσαν τα ρίγη, ένας αρτίστας μαλλιάς με άποψη και λουλούδια.

Η βλεφαρίδα ελπίζεις να του πραγματοποιήσει εκείνη την ευχή. Υπέροχο το θέαμα των κλειστών ματιών και των χειλιών που παίζουν για να μην προδώσουν το μυστικό.

Σου λείπει. Ξέρεις πως θα σου λείπει πάντα. Τώρα με μελαγχολία, παραπέρα με ένα χαμογελάκι που θα σου στραβώνει το στόμα με εκείνο τον τρόπο που τον κάνει να χαμογελάει κι εκείνος. Θα θυμάσαι.

Σε διάβασα μια τελευταία φορά. Το ξέρεις πως δε μπορώ να σε κρατήσω όσο κι αν θέλω, όσο κι αν σε θέλω. Θα σε κρατώ αλλού.

«Στη πιο μικρή στιγμή μαζί σου έζησα ολόκληρη ζωή...νοστάλγω ότι έχει πια χαθεί.»

--------------------oOo--------------------