Les idées diluviennes

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

la flambée des couleurs

Το φθινόπωρο είναι η ομορφότερη εποχή του Καναδά! Εξού και το κόκκινο φύλλο σφένδαμου στη σημαία! η πανδεσία χρωμάτων, όσα χρόνια κι αν ζω εδώ, πάντα με ενθουσιάζει. Ήλιος με μια μικρή ψύχρα: οι καλύτερες συνθήκες για πολύωρες βόλτες. Με γεμίζει ελπίδα αυτή η υστατη προσπάθεια της φύσης να μας εντυπωσιάσει πριν κοιμηθεί για τον μακρύ χειμώνα. Με τους φίλους μου έχουμε μια παράδοση: όπου κι αν βρισκόμαστε, κανονίζουμε να βρεθούμε για ολόκληρο σ-κ απομονωμένοι σε ένα σαλέ μέσα στη φύση μια φορά στο τέλος του καλοκαιριού και τον χειμώνα. Περπατήστε μαζί μας στα κοκκινο-πορτοκαλο-κιτρινο-πράσινα μονοπάτια που συναντήσαμε!





















Ετικέτες

--------------------oOo--------------------

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ένα αστέρι γεννήθηκε

Πριν λίγες μέρες έπεσε σερφάροντας βιντεάκια ενός παιδιού που μου θυμίζει κάτι από τη Celine Dion στα 13 της στο ξεκίνημά της. Πρόκειται για ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που κέρδισε πέρσι την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Incroyable Talent, το αντίστοιχο του Ελλάδα έχεις ταλέντο στη Γαλλία. Τη λένε Caroline Costa. Για τα υπόλοιπα, σας αφήνω να την απολαύσετε πιο κάτω σε ένα βίντεο που είναι μόλις δέκα χρονών και στο άλλο 12. Το μόνο που εύχομαι σε φαινόμενα σαν κι αυτό είναι να μη χάσει τελείως την παιδικότητά της και να έχει καλή τύχη.






κι άλλοι δυο συνδεσμοί:
http://www.youtube.com/watch?v=a6Nk4Os94E0
http://www.youtube.com/watch?v=kJ8vOZUvWxs

Ετικέτες

--------------------oOo--------------------

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

κάρμα ξένων σωμάτων

Δεν ξέρω τι προκύπτει και βρίσκω παράξενα αντικείμενα εκεί που δεν πρέπει στους ασθενείς μου στις εφημερείες μου αλλά μόνο σε μένα συμβαίνουν αυτά τα παράξενα σε σχέση με τους συναδέλφους μου. Μάλλον για να έχω να εξιστορώ αξιοπερίεργα! Μέσα σε δεκαπέντε μήνες, εχω δει τα εξείς:

1) Μας ζήτησανε να δούμε έναν τύπο που είχε δίπλευρη ορχίτιδα που δεν υποχωρούσε με την ενδοφλέβια αντιβιωση που του χωρηγούσαν στο νοσοκομείο. Πάμε λοιπόν να του μιλήσουμε για να καταλάβουμε το χρονικό της λοίμωξης και να τον εξετάσουμε. Κι εκεί που τον ρωτάμε "Από πότε παρατηρήσατε πως πρήστηκαν οι όρχεις σας;" μας ήρθε ορθή πλατιά μια απάντηση που δεν περιμέναμε καθόλου "Όλα ξεκίνησαν από μια τελικά όχι και τόσο καλή ιδέα που είχα... ήμουν μόνος και βαριόμουν και έτσι σκέφτηκα να παρω μια σύριγγα, να τη γεμίσω με κόκα κόλα (!) και να την σπρώξω μέσα στην ουρήθρα μου. Από τότε, μου τα 'πρηξα!"

Γελούσε ο ασθενής, σκάσαμε στα γέλια κι εμείς, του είπαμε να μην το ξανακάνει και βεβαίως σταματήσαμε την αντιβίωση και τον συμβουλέψαμε να βάλει πάγο και να πάρει αντιφλεγμονώδη. Διάγνωση: χημική ορχίτιδα!

2) Είμαι καλεσμένη σε τραπέζι το βράδυ εκείνο με τους συνειδικευόμενους μου στο σπίτι της καθηγήτριας-νιντζα (ναι, μπορείς να φας ξύλο, αν και εξαιρετική στη δουλειά της και καλή οικοδέσποινα). Βέβαια υπάρχει πάντα ένας ειδικευόμενος σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο και με καλούν να πάω στα επείγοντα για να δω έναν γεράκο 83 ετών καλοστεκούμενο που είχε οξεία επίσχεση ούρων και δε μπορούσαν να του βάλουν ουροκαθετήρα...
Γιατί είχε μπλοκάρει όμως;;;
Ο καψερός είχε ακράτεια εδώ και τρία χρόνια και ο ανεκδίηγητος παθολόγος του του είχε πει "Γέρος είστε, δε θα κάνουμε τιποτα γι'αυτό" κι εκείνος ντρπόταν τη συντροφό του που είχε τα βρακιά του κατουρημένα. Επειδή απλά έχανε σταγονίτσες έβαζε συνήθως χαρτάκι στην άκρη της ουρήθρας για να μένει καθαρός. Μια μέρα όμως, (εκείνη τη δόλια μέρα που ήμουν καλεσμένη) του ήρθε η φαεινή ιδέα να χώσει στην ουρήθρα του σφουγγαράκια από εκείνα τα μικρά που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο η την ευαίσθητη περιοχή. Εστριψε το ένα, το έβαλε μέσα σαν ταμπον και αφού πετυχε το πρώτο είπε δε βάζω και το δεύτερο; Και να που χρειάστηκε να πάμε στο χειρουργείο να του τα βγάλουμε του κακομοιρούλη!!!

3) Πώς, να μην τριτώσει το κακό; Τον Ιούλιο είδα ένα παιδάκι στα 13 που μας το στείλανε για επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις που είχε εδώ και δυο μήνες. Τι ομολόγησε στη μητέρα του λίγο πριν τον εξετάσουμε; Είχε εισάγει στην ουρήθρα μια μπατονέτα για τα αφτιά, ολόκληρη! Και την είχε χάσει. Πήγαμε στο χειρουργείο και με τις καμερούλες μας που τη βρήκαμε;;; Είχε μπει στην ουρδόχο κύστη!!! Όταν το ρώτησα το αγοράκι γιατί το έκανε αυτό, μου απάντησε δεν ξέρω. Η εφηβεία είναι δύσκολο πράγμα μερικές φορές...

4) Τελευταίο αλλά μη εξαιρετέο περιστατικό, χθεσινό, φρέσκο-φρέσκο (και νόμιζα πως αυτά τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες δράσης!!!)
Ένας αντρας γύρω στα 30 που είναι εκτός φυλακής με περιορισμό είχε κάνει μια μαλακία πριν 2 μέρες και σκέφτηκε πως θα τον πηγαίνανε φυλακή οπότε θέλησε να κάνει ρεζέρβα κάποιων ουσιών (βενζοδιαζεπίνες - 84 χαπάκια παρακαλώ!!! - ποσότητα που μπορεί να σκοτώσει δυο άλογα εύκολα) επειδή μπορεί να κάνει χρυσές δουλειές με αυτά εντός των τοιχών της φυλακής. Για να τα κρύψει λοιπόν τα μοίρασε σε τρια προφυλακτικά που έδεσε προσεκτικά και τα κατάπιε!! Αυτό έγινε πριν δυο μέρες. Χθες όμως δεν τα είχε ακόμη βγάλει μέσα στα κόπρανά του κι επειδή δεν τον χώσανε και μέσα ανησύχησε και ήρθε να μας δει στο νοσοκομείο!! Φαινόντουσαν στην ακτινογραφία σε στιβάδες μέσα στο στομάχι. Τα ψαρέψαμε με γαστροσκόπηση και γύρισε σπίτι του.


Τελικά, άβυσσος το μυαλό και η ψυχή του ανθρώπου...

(όλα τα πιο πάνω σας προτρέπω να μην τα δοκιμάσετε σπίτι σας... ειδάλλως κουβαλάτε την ευθύνη.. μη μου πείτε δε σας προειδοποίησα!)

Ετικέτες

--------------------oOo--------------------

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

"είπα αντίο στις μαύρες νύχτες που λείπεις από το αύριο μου"

--------------------oOo--------------------